3. Onderwijs

3.2 Uitgelicht - kwaliteit

“Lekker leren in je eigen tempo!” Binnen stream 1 worden er plusprojecten aangeboden. Dit zijn uitdagende en verdiepende opdrachten waar leerlingen zelfstandig aan mogen werken tijdens een aantal lesuren.

Connor van Leerzem en Marnix Otte, klas 2 stream 1 op locatie Krabbendijke Appelstraat, begonnen bij de start van het schooljaar aan een plusproject. De plusprojecten zijn nu uitdagender dan in het eerste leerjaar, vinden ze. De jongens mogen in overleg met de docent de klas uit. Driemaal per week en in de week voorafgaand aan een toetsweek twee keer. “Je kunt lekker leren in je eigen tempo!”


Lego

Ze mochten zelf een project kiezen, het kon ook een eigen idee zijn. De twee Lego-liefhebbers besloten een schrijfrobot te gaan maken. Daarbij gebruiken ze het programma Mindstorms. “Een soort kastje waar je een motortje op kunt aansluiten. Door middel van aansturing kun je het verschillende bewegingen laten maken.”


Lockdown

Connor bouwde het frame, Marnix het systeem waar het pennetje in ging. Het programmeren zat erop en toen kwam de lockdown. Connor: “We kunnen nu niks doen, alle Lego ligt op school. Ik mis het wel, het is wel leuk natuurlijk als je er tijdens les uit kan om hieraan te werken.” Marnix beaamt dit: “Je leert veel in korte tijd, meer dan in een normale les.”