3. Onderwijs

Verhaal uit de praktijk - betrokkenheid

‘’Wat je geeft, krijg je terug"

Betrokken op de leerlingen, dat is conciërge René den Ouden zeker. Naast de dagelijkse klussen als “manusje van alles” – zo typeert hij zichzelf –, probeert hij het leerlingen en personeel van locatie Goes Stationspark zo goed mogelijk naar de zin te maken.

In 2021 gaf hij de mediatheek een opknapbeurt, daarin nam hij de mening van leerlingen en collega’s mee. Gedeeltelijk in zijn vrije tijd heeft hij eigenhandig meubels getimmerd voor deze ruimte “Er wordt inmiddels veel gebruik van gemaakt en ze waarderen het.”

“Wat je geeft, krijg je ook terug”, vindt René. “Leerlingen bieden soms zelf aan om te helpen met het bepaalde klusjes, zoals het snijden van fruit.” Van het vele contact met de leerlingen geniet hij. “De leerlingen maken je dag. Gisteren voetbalde ik bijvoorbeeld mee in de pannakooi en dat vinden ze prachtig. Je bouwt gaandeweg een band met ze op. Het is daarbij de kunst om leerlingen aan te spreken die minder mondig zijn of wat op de achtergrond zijn.”

Voor het komende jaren heeft hij ook ambities: hij wil het aanbod in de kantine gezonder maken. Hij maakt al wekelijks bakjes fruit of smoothies, maar hoopt dat een gezonder aanbod in de kantine langzaam maar zeker de snoepautomaten kan vervangen.

René heeft dus oog voor het welzijn, de sociale contacten én de gezondheid van de leerlingen. Als dat geen betrokkenheid is!