4. Bedrijfsvoering

4.1 Facilitair beheer

4.1.1 Arbo-beleid

Scholing
In 2022 zijn de herhalingen EHBO en bhv weer zonder coronabeperkingen afgerond. De herhaling van EHBO in de tweede helft van het jaar stond in het teken van eerste hulp bij drank en drugs. Ook heeft iedere locatie tenminste één ontruimingsoefening uitgevoerd. 

 

4.1.2 Vervoer

Excursievervoer
Het excursievervoer is in 2022 verzorgd door AMZ De Muynck uit Borssele. Dit bedrijf draagt zorg voor vervoer tijdens excursies van het Calvijn College. In 2022 is, na een Europese aanbesteding, een nieuw contract afgesloten met AMZ.

Vervoer van en naar school
Ruim 900 leerlingen maken dagelijks gebruik van het openbaar vervoer om van en naar school te reizen. Het openbaar vervoer wordt in Zeeland verzorgd door Connexxion.

 

4.1.3 Huisvesting

Algemeen
Het Calvijn College heeft zeven gebouwen in gebruik: een in Middelburg, drie in Goes, twee in Krabbendijke en een in Tholen. Op alle locaties is het reguliere onderhoud uitgevoerd en zijn hier en daar kleine aanpassingen gedaan.

Klein Frankrijk
Er zijn in 2022 weer drie lokalen gerenoveerd. Een renovatie van een lokaal bestaat uit  het vernieuwen van het systeemplafond en de vloerbedekking, een schilderbeurt inclusief de wanden, het monteren van LED-verlichting en het aanbrengen van een ventilatiesysteem.

Krabbendijke Appelstraat
In 2022 is een deel van de dakisolatie van het bouwdeel uit 2005 hersteld, omdat de isolatie zacht en niet meer beloopbaar was. De laatste waterloze unrinoirs zijn vervangen voor normale urinoirs met automatische spoeling.

Krabbendijke Kerkpolder
In 2022 is er een complete buitenschilderbeurt uitgevoerd. In de zomervakantie hebben we door een aantal interne verbouwingen drie extra lokalen gerealiseerd om het groeiend aantal leerlingen te kunnen huisvesten.

Middelburg
In 2022 is valbeveiliging aangebracht op de daken.

Noordhoeklaan
In 2022 is de oude cv-ketel vervangen en een nieuw hoogrendementtoestel geplaatst. We verwachten hiermee een besparing op het gasverbruik te realiseren

Stationspark
Er zijn extra leuningen aangebracht bij alle trappen. Dit was een punt wat uit de RI&E naar voren kwam. De veiligheid op de trappen is nu verbeterd.